Articole

Adresa cabinetului

Bld. Primăverii nr. 4, Policlinica Industrială, parter, cabinetul nr. 2, Iaşi, România
telefon: 0743.081.578

La TalDent, durerile mari trec cu preţuri mici!

  • Consultatii gratuite
  • Extracţii dentare (fără dureri) începând de la 150 lei
  • Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional, la numai 150 lei
  • Proteza acrilica totala incepand cu 1100 lei
cabinete stomatologice

Periajul dentar

Inapoi Periajul dentar
periaj profesional
de TalDent, cabinet stomatologic

Periajul dentar se poate efectua utilizand doua metode: profesional si manual. Periajul profesional este efectuat de catre medicul stomatolog folosind o perie rotativa atasata la piesa contraunghi pe care se aplica o pasta speciala. Rolul principal al periajului dentar este indepartarea placii bacteriene si creearea unei suprafete curate si eventual depigmentata. Un periaj dentar profesional nu este dureros si poate dura intre 10-15 minute, si se recomanda a se efectua la un interval de 6-12 luni.

Periajul manual se realizeaza de catre pacient, utilizand o periuta de dinti obisnuita sau electrica, recomandat de doua ori pe zi, dimineata si seara. Ca si periajul profesional, rolul acestuia este de a inlatura placa bacteriana de pe suprafata dintilor si de igeniezare a cavitatii bucale. De asemenea in procesul periajului manual este necesar si periajul limbii. Pentru ca un periaj manual sa fie eficient ar trebui sa dureze in jur de 3-5 minute.

Periajul profesional nu inlocuieste periajul manual si invers. In procesul de intretinere a sanatatii dintilor periajul manual joaca cel mai important rol. Chiar daca periajul profesional elimina placa bacteriana mult mai eficient, pe termen lung periajul manual este esential , deoarece se realizeaza zilnic.